Detské kuchynky > Novinky > Jeseň klope na dvere!

Jeseň klope na dvere!

Aj vám leto ubehlo tak neskutočne rýchlo? Kam zrazu zmizli šťavnaté červené melóny, letné osviežujúce drinky a hlavne ten čas, ktorý sme trávili s deťmi na kúpaliskách? Určite sa neponárajte sa do jesennej depresie. Aj na tomto období roka je veľmi veľa pekného. Napríklad prichádza čas, keď v kuchyni rozvoniava tekvica a jedlá z tohto skvelého a zdravého pokrmu.

Tekvica je plná vitamínov a takmer bez kalórií. Až z 90 % ju tvorí voda, vďaka čomu je nízkokalorická. Je to ideálne ovocie pre ľudí, ktorí si chcú udržať zdravú líniu a tiež pre detičky. Tekvica obsahuje obrovské množstvo vitamínov, ako napríklad A, B1, B2, C, E, selén, železo, zinok a veľa ďalších. Niektoré detičky možno majú s tekvicou problém, ale my sme si pre vás pripravili recepty, ktoré potešia všetky malé deti a hlavne vám s prípravou môžu pomáhať.

Tekvicové muffiny so smotanovým krémom

Recept na skvelé tekvicové muffiny so sviežim krémom si zamiluje celá rodina. Detičky si zaručenie pochutia a keď ich do príprav zapojíte, aj sa niečo priučia. Tak poďme na to!

Ingrediencie na muffiny:

  • 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky,
  • 2 čajové lyžičky (ČL) prášku do pečiva,
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny,
  • 1 ČL mletej škorice,
  • 6 polievkových lyžíc (PL) roztopeného masla,
  • 3/4 hrnčeka hnedého cukru,
  • 1 hrnček tekvicového pyré,
  • 1 veľké vajce,
  • 1/4 hrnčeka mlieka,
  • 1 ČL vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový lusk.

Ingrediencie na krém:

  • 3 PL kyslej smotany,
  • 1 ČL citrónovej šťavy,
  • nastrúhaná kôra z bio citróna,
  • 3 PL práškového cukru,
  • 1 vanilkový struk.

Postup prípravy tekvicového pyré:

Tekvicu umyjeme, vydlabeme a nakrájame na kúsky. Tie položíme kôrou dole na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 ‘C asi 90 minút. Vychladnutú tekvicu zbavíme kôry a pomocou tyčového mixéru vymixujeme jemné pyré. Použiť môžete maslovú alebo hokkaido tekvicu.
Postup prípravy muffiniek:
Rúru predhrejte na 200 ‘C. Prvých 5 surovín vložte do misy a šľahajte. Zvyšné ingrediencie vyšľahajte v samostatnej nádobe. Obsahy nádob spojte a miešajte, kým sa obe masy neprepoja. Cesto vlejte do vymasteného plechu na muffiny alebo do silikónových formičiek. Pečte 20 minút.

Postup prípravy na krém:

Všetky ingrediencie poriadne vymiešajte do hladkého krému. Ak sa vám zdá zmes riedka, pridajte práškový cukor. Hotové muffiny s krémom na vrchu môžete dozdobiť nastrúhanou citrónovou kôrou.

Navigácia